woensdag 26 december 2007

Knutselchaos en een kaartje

Eigenlijk wist ik het nog wel van de vorige keren dat ze bij ons waren. Ola, Aga en Daria zijn gek op knutselen. Ik heb zo'n vermoeden dat ze thuis in Polen niet zoveel materiaal om handen hebben om van alles te maken. Hier weten ze inmiddels alles prima te liggen en elke dag wordt de kast vakkundig leeg getrokken en alles op tafel uit gestald. Papier, lijm, bloemen, plakkertjes, scharen en weet ik veel wat nog meer, maar zo ongeveer ziet de tafel er uit als ze bezig zijn :) Morgen maar weer eens naar de winkel om de voorraad aan te vullen :)
Dit kaartje heb ik gemaakt voor kennissen die 25 jaar getrouwd zijn. Het transparante stukje is inderdaad afgekeken van Nancy :) Verder natuurlijk wat Scenic Route papier, een bloemetje, wat witte stippen en een paar bling-bling steentjes.

maandag 24 december 2007

Meiden, lootje en een eigenwijze kat!

Gisterochtend hebben we onze Poolse meiden opgehaald uit Didam. Omdat het glad kon wezen zijn we op tijd weggegaan. Wij hebben zelf geen last gehad van gladheid, dus we waren 3 kwartier te vroeg.....Het was zo leuk om al die vrolijke bekkies voor het raam te zien! We hadden de meiden in oktober nog gezien, dus het was totaal niet vreemd om ze weer thuis te hebben. Voor hun zelf ook niet, want ze stoven gelijk door naar boven. Ze wisten wel waar ze moesten slapen en het gegiechel en geklets was niet van de lucht! Het was gewoon net of ze niet weg geweest waren! Ze zijn zelfs zo thuis dat ze zelf al het drinken uit de koelkast vissen (ok, ik moet toch even gaan vertellen dan ze dat moeten vragen) en een stuk of 3 appels per middag eten :) Ze blijven 2 weken en we gaan er een leuke tijd van maken!!!!

Deze lo is een uit de hand gelopen sketch voor het DT van Scrapdelght:) Ik was bezig, maar het leek niet eens meer op de sketch, dus vandaar dat ik em gewoon kan laten zien. De titel zegt waarschijnlijk genoeg over de foto's :))
En tja, of het dan in de familie zit, ik weet het niet, maar onze poes heeft een prachtig mandje, compleet met kussen bij de verwarming, maar je moet niet denken dat ie daar in kruipt. Dan krijg ik een kerstpakket in een klein mandje en wat denk je????? Hij rolt zich op en past er precies in!!!! Hoezo eigenwijs??????

dinsdag 18 december 2007

Stille nacht

Deze lay-out heb ik gemaakt voor de challenge van Scrapdelight. De opdracht was: gebruik niet-traditionele kleuren voor een kerst werkstuk. Dus geen groen, rood, goud, zilver en ook geen kerstpapier! Wel even wennen hoor, een knalroze achtergrond met een kerstfoto :)

vrijdag 14 december 2007

Lootje en een kaartje


Een lootje maken over december. Dat was de enige voorwaarden waaraan je moest voldoen voor de dare van scrappersanonimous. Ik hoop zó dat we weer eens sneeuw krijgen!!! Deze foto is van 2 jaar terug, da's toch eigenlijk wel lang hoor!Bij Scrapdelight hebben we een Christmas Challenge. Om de 2 dagen wordt er een uitdaging geplaatst. Vandaag was het mijn beurt en ik heb gekozen voor: a clear Christmas.
Het kaartje wat ik als idee gemaakt heb is volledig transparant. De sneeuw is gemaakt met een soufflepen. Verder wat bling-bling steentjes en natuurlijk een Magnolia!

vrijdag 7 december 2007

Lekker geshopt!

Vanmorgen ben ik heerlijk wezen scrapshoppen met m'n vriendin (die zegt dat ze niet scrapt, maar ze is wel haar agenda aan het pimpen :)). Ik heb een héérlijke voorraad knopen ingeslagen! Het is zó leuk om in de bakken van Creative Café te scheppen, voelde me net een kind in een snoepwinkel!!!!! Verder natuurlijk weer het nodige cardstock, papier van Me and My Big Ideas (lekker fel), papier van Creative Café (érg leuk met rafelranden en aan 1 kant een afgeronde hoek, rub-ons, chipboard letters en een opengewerkt vel van KI memories. Maar het allerleukste vind ik mijn bling-bling tool!!!!
Op het forum van Scrapdelight hoorde (las) ik dat het doezelen ook werkt met Bruynzeel potloden!!! Dus heb ik ook gelijk doezelaars en terpentine meegenomen en dit is het resultaat. Voor mij meer dan voldoende!!! Joepie, dat scheelt een heleboel geld :)

Gisteren moesten we haar de tandarts en is er bij Wout een kies getrokken. Hij was dus gewoon zó stoer, dat hij geen kik heeft gegeven! Ook niet toen de verdovingsnaald erin ging!!! Helemaal super! Ik weet nog van onze oudste, ze was toen denk ik een jaar of 9, dat ze echt de héle tent bij elkaar heeft gegild! Ze wilde haar mond niet opendoen en ik kreeg prompt de slappe lach om dat vreselijke gegil :) Ze heeft zelfs de tandarts in z'n hand gebeten!!! Ben blij dat het ook anders kan :P

Fijne weekend allemaal!

woensdag 5 december 2007

Nóg meer Pieten!!!


Wordt er vanavond hard op het raam gebonsd.....Aangezien we zaterdag al pakjesavond gevierd hebben, verwacht je dit natuurlijk niet! :)

Zijn het 2 leraressen bij de meiden van school, hoezo lekker melig!!!Hier zijn ze dus Klaudia in de zak aan het stoppen, nadat ze zich lekker bemoeid hebben met haar MSN :)
Voor Ylona gingen ze naar haar slaapkamer en aan haar gezicht kun je wel zien dat ze behoorlijk geschrokken is :))

Jorien, voor het geval jij dit leest, kijk even goed naar deze Piet!

Zwarte Piet


Vanmorgen om kwart voor 8 stond er bij ons al een heuse zwarte Piet en een witte Piet voor de deur!!! Ze hadden allebei een kado bij zich, met een mooi gedicht! Veel beter kan een dag toch niet beginnen dacht ik zo :)
Je kunt het bijna niet zien :), maar het zijn de kinderen van m'n vriendin. Omdat ik op maandagmiddag op hun pas hadden ze een mooi kado gebracht.
Hartstikke bedankt Pieten!Dit zat er dus in! Een mooie schaal met 2 kleine schaaltjes, voorzien van een gezellig sneeuwpop (joepie, ben gek op sneeuwpoppen!).
Deze is weer voor de dare van Scrappersanonimous. De opdracht was: scrap je vervoermiddel.....Nou, dat is zeker niet iets wat ik elke dag doe, dus het was een leuke uitdaging!

maandag 3 december 2007

Werkstukken DT-call

Voor de laatste ronde moesten we 3 verschillende stijlen maken. Romantisch, free-style en eigen stijl. Voor de freestyle en de romantische heb ik er 2 gemaakt, want ik kon niet kiezen :)
Het miniboekje ligt inmiddels al bij m'n moeder :)DT-lid!!!!!!!!!!!!!!!

Joepie, joepie, ik ben zo blij!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik ben officieel lid van het DT van www.scrapdelight.com !!!!!! Verder op de dag zal ik de werkstukken plaatsen die ik gemaakt heb, maar wilde dit even kwijt :)

zaterdag 1 december 2007

A-diploma en een 'groene'


Vanmiddag heeft Wout afgezwommen voor z'n diploma A! En nu is ook onze jongste groot....:( 't Is toch wel een mooi gezicht als je 64 (!) kinderen tegelijk het water in ziet springen om te watertrappelen!


Gefeliciteerd knul!

Deze lo had ik gemaakt voor Scrapart, beken de kleur: groen. Helaas niet gewonnen, maar die van Marjan was dan ook helemaal te gek! De bedoeling was weer 80% van de lo in groen te maken.